Arabische parfums

Blog:

Bij het noemen van de term parfum komen meestal als eerste beelden naar boven van flesjes Yves Saint Laurent of Paco Rabanne gedrapeerd in gouden doeken en draaiend rond een platform. Mensen benaderen de wereld van de parfum vanuit het perspectief van de westerse mode-industrie. Zij hebben de neiging hun parfums te verheerlijken of mystiek te maken.

Doordat er zelden over de geschiedenis van parfum wordt gesproken, zou niet iedereen weten dat parfum niet is uitgevonden door deze modehuizen, maar eerder een oude innovatie is van Mesopotamië, Egypte en misschien de Chinezen, die vervolgens verder is verfijnd door de Arabieren.

Het is bekend dat de Arabieren een cruciale rol hebben gespeeld in de ontwikkeling en commercialisering van parfum. Dit blijkt duidelijk uit historische werken zoals het “Boek over de chemie van parfums en distillaties”, geschreven door een chemicus die bekend staat als Al-Kindi. Dit zou de komst van parfum in de Arabische wereld betekenen.

Sindsdien heeft Arabische parfum zich altijd onderscheiden van parfums uit andere gebieden. Dit komt waarschijnlijk door de noten waar Arabische parfums bekend om staan. De bekendste en meest verspreide is oud. Dit is een houtachtig aroma dat overal in de Arabische wereld te vinden is, van Turkmenistan tot Mozambique. Andere geuren zijn jasmijn, amber en muskus.

Hoewel deze geuren op zich wijdverbreid zijn, is het veel gemakkelijker om een ander type parfum tegen te komen dat bekend staat als Bukhoor. Dit is een mengsel van verschillende geuren die tot een bal zijn gekneed. Deze worden meestal verbrand voor hun geur in openbare ruimtes zoals moskeeën en winkelcentra.

Blog

Hoe Arabisch parfum te dragen

Er is één ding dat uniek is aan Arabische parfums; de concentraties. In tegenstelling tot parfums uit het Westen, worden Arabische parfums meestal verkocht in grote concentraties. Dit vertaalt zich in parfums die vrij sterk kunnen zijn als ze niet met mate worden gebruikt. Voordat u het parfum op uw kleren aanbrengt, moet u het eerst in de lucht spuiten om te meten hoe krachtig het is.

Deze concentratie betekent ook dat de geur die het parfum afgeeft lang blijft hangen. Hoe meer u draagt, hoe langer het aanhoudt. Als u niet te veel wilt opdoen, kunt u het testen voordat u het aanbrengt.

De andere kant van Arabisch parfum is hoe je het draagt, en waar je het draagt. Bij andere parfums is het dragen op uw kleding een aanrader, maar geen must. Bij Arabische parfums wordt het sterk aanbevolen om het op uw huid te dragen in plaats van op uw kleren. Vanwege de grote concentratie is het beter als de geur van uw huid afstraalt, omdat het eerder warmte dan concentratie uitstraalt.

En in plaats van het alleen in je nek of onder je armen te sprayen, werkt Arabisch parfum het beste als je het op je polsen, achter je knieën of achter je oren sprayt. Je kunt het ook op je sieraden aanbrengen voor een groter effect.

Net als alle andere parfums moet Arabisch parfum worden bewaard in een koele en droge ruimte. Dan blijft het veel langer geuren.

Hoe draag je Arabische parfums op de Arabische manier?

  1. Meng uw geuren en breng ze in lagen aan om uw persoonlijke signatuurgeur te creëren.
  2. Moderne Arabieren gebruiken eau de parfums. Je kunt verschillende oliën gebruiken door ze op je polspunten te deppen, of je kunt Eau de parfums en zelfs wierook bij elkaar spuiten om een wolk van geurende lucht om je heen te creëren. U kunt uw creativiteit de vrije loop laten.
  3. Men moet zijn lichaam ruiken nadat het gewassen en gehydrateerd is, zodat het langer blijft ruiken.
  4. Mensen kunnen bakhoor of oud muattar gebruiken op hun haar en ook op kleding. Hoewel bakhoor’s meestal binnenshuis worden gebruikt, gebruiken Arabieren deze geuren ook op hun haar en kleding.
  5. Zo kan men de geur versterken zonder te veel één specifieke geur toe te passen.

Informatie over de blog

dit is een blog die zelf geschreven is, door een van onze blog schrijver. In deze blog vind u veel informatie. wij steken veel tijd in het schrijven van een blog. wij hopen dat u kennis uit deze blog heeft kunnen halen. wij hebben meerdere blogs op onze site die u kunt lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *